За мен

Родих се с късмет, в семейство на музиканти. Това стана през 1970-та в слънчев мартенски ден, което ме причислява към зодия „Овен”. В началото живеех на ул. „Денкооглу” – на „пъпа на София”, в къща, пълна с музика, гости и ухание на всякакви вкусни неща.

Детството ми продължи на най-романтичната уличка на София – „Елин Пелин”, в къщата на моята баба. Сутрините започваха със сноп слънчеви лъчи, ухание на цъфтящи липи, звукът на гугутки и аромата на топло мляко с лъжичка шипков мармалад.

Тогава пропях. Първата песен, която изпях пред микрофон (на около 5 годишна възраст) бе за „зайчето с Хилда Казасян като дететрънчето в петичката” – още ми е жал за него! Пеенето ми бе много по-забавно и приятно от мъчителните безкрайни часове пред пианото. Моите родители много слушаха музика – Франк Синатра, Луис Армстронг, Ела Фитзджералд … (тези имена научих доста по-късно, разбира се). И с такава музика ме приспиваха. А когато не слушаха музиката на други – създаваха своята.

Започнах да свиря на пиано от 5-годишна. Няколко години по-късно продължих да уча в софийското музикално училище ударни инструменти. Тогава срещнах проф. Добри Палиев, от когото научих много за музиката и за живота въобще. Той се превърна в един от най-важните хора в моят живот. Докато учех в музикалното училище, свирих в няколко симфонични оркестри. Бях солистка на младежки биг бенд, с който имах шанса да обиколим половината свят. По време на следването ми в музикалната академия специализирах камерна музика в Италия. Скоро след това започнах да работя с моя братовчед Христо Йоцов, който е един от най-талантливите музиканти, които познавам. С него записахме 6 албума и продължаваме да работим заедно.

HILDA KAZASYAN 2017 © ALL RIGHTS RESERVED
Web design by Krea Graphics